Keluarga Bahagia!! ;)

Category: By KhALiF MuJaHiD
From Left: Me, Kirah, Zatul, Ayum, Mak, Ayah, Apiz ;D

Assalamualaikum, dalam post ini just nak briefing about my luvly family, maklumlah, kowt2 ade orang yang berminat kat adek2 aku neyh, tapi kene jumpe abang besor dye dulu la okayh, hekhekhek... ;D merekalah orang yang paling aku sayang bangat, yang memberi aku semangat, sentiasa membantu aku dalam apa jua keadaan, yang mengenali aku sejak aku kecil lagi dan merekalah insan2 yang aku percaya dan sayang sehingga ke akhir hayat!! ;) Luv u aLL!! ;)
Meh ak briefing sorang2 kay ;)











Seorang yang tegas tapi penyayang, kacak lagi bergaya, macam anaknye jgak, hekhekhek.. ;D itulah ayah yang aku kagumi, nama diberi Abd. Ghani bin Hasan, berusia wat mase neyh 47 tahun, maseh mude taw, huhu~ berasal daripada Melaka, ade keturunan baba nyonya yang jauh, but skrg melayu la, that why my face a bit like chinese, heee.. ;) kelakar orangnya, but in certain times he is strict also, but thats what dads do right ;) ap2 pn i luv u very much dad! ;D











Yang berbaju biru itu adalah Ibu yang sporting lagi cun melecun, but she is the one and only mom that i got and im proud to be her son ;D. Bahiyatul Nazarah binti Ismail nama diberi, anak bongsu daripada 6 adek bradek, so krenye maksu la, orang slalu paggl dye 'zie', macm mane dapt name glaran tu? tanye tuan empunya badan, hee.. berasal dari Perak, seorang ibu yang penyayang dan sentiasa memikirkan yang terbaik untuk anak2nya, thats my mom ;) Luv u very2 much!! ;D










She is my second sister, cun tak?? lu pikir la sdiri jawapannye, hekhek.. ;p Her name is Athiyatul Shakirah binti Abd. Ghani, dilahirkan di Klang Medical Center, sekarang neyh dye blajor di Kolej Islam Klang atau nama laennye KISAS, jangn memaen tau, ustazah tu, hehe.. ;) tahun neyh she is taking SPM, so doakan la kejayaan dye okayh ;) seorang adeq yang bijak dan tekun blajar, score sume gempak2 je,huhu~ dan boleyh tahan bisingnya jgak, nakal memang pasti, hakhakhak! but one thing is, she is my sister that i luv, hee.. ;)












Seorang lagi adeq perempuan yang boleh tahan bisingnya sehingga boleh tercalon untuk position stand off dalam pasukan ragbi sekolahnye, hakhakhak!! That is da one and only
Izzatul Syafiqah binti Abd Ghani, hehe.. ;) same gaks dilahirkan di Klang Medical Center pada 19 Julai 1994. Sekrang neyh melanjutkan pelajarannya di Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor a.k.a SEMASHUR, huu~ seorang adeq yang funky dan rock2 sket, but still ada keayuan di sebalik sifat tersebut, hehe. ;D orang kate dte macm Siti mase kecik, iye k? tu pn lu pikir la sdiri ek, hakhak.. ;p ap2 pn anda merupakan adeq yang abang sayang sesangat ;)
















Haaa.. adeq yang keempat neyh namenye Abdul Hafizz bin Abd Ghani, seorang yang kuat ketawa, dan kalo ketawa, sume orang pn glak gaks, heee.. ;D dilahirkan di hospital Klang Medical Centre gaks pada 3 Oktober 1996, sekarang neyh mengambil darjah 6 di Sekolah Kebangsaan Kota Warisan, amek UPSR la neyh, so doakan dye jgak kayh ;) he is the first younger broder that i got and i luv him very much ;D











Hiyaakk!! wah2 pandei silat nampak, hehe.. ;D okayh sekarang kita move on to da last person in my family, adeqku yang kecil molek neyh namenye Abdul Qayyum bin Abd Ghani, dye sorang je memang spesel coz lahir tak cukup bulan and dilahirkan di Subang Jaya Medical Centre, hee.. dilahirkan pada 19 Disember 2000, so agak2 bleyh teke brape umor dye sekarang? huu~ darjah 2 di Sekolah Kebangsaan Kota Warisan, bleyh dikatakan bijak jugak la, tapi bese la, nakal tu ade gaks, kate dak kecik, hee.. but i luv him same like i luv all my family ;D

So that is da briefing about my family, dan kekuatan sesebuah keluarga itu bukanlah dari segi duit ataupun harta semata-mata, biarlah sesebuah keluarga itu miskin di mata masyarakat, tetapi kaya dari segi hubungan kasing sayang di antara mereka berbanding keluarga yang kaya tetapi tidak menjaga hubungan kasih sayang di antara mereka, akhir kalam dariku, sayangilah keluarga anda kerana mereka tiada penggantinya ;D
 

1 comment so far.

  1. tNOe April 23, 2008 at 8:29 AM
    sweet gle family!!

Something to say?