Jalan-Jalan di Kuantan!!

Category: By KhALiF MuJaHiD
K.A.M.I -edited by mister pawang ;D-

Assalamualaikum sahabat2 sekalian.. ;) alhamdulillah aku dengan member2 aku yang laen membuat satu trip ke Kuantan,maklumlah special sem di Uniten Muadzam merupakan satu perkara yang membosankan jgak la.. huhu~ itupun bermula cadangan maen2 dari Fiq ngan Afif,pastu last2 jadi gaks.. huhu~ Kami memulakan perjalanan dengan menaiki due kereta, kereta aku ngan kancil Afif, sesampai di sana kami pergi ke Yayasan Pahang dulu coz Fiq nak tengok die punye scholarship,alhamdulillah dapat gaks scholarship member aku sorang neyh.. walala~ ;D

After dat we pursue our journey to Megamall Kuantan!! kat sane ktorang saje jenjalan, lunch kat situ and our friend Aizad nak buat assingment dye,so kiteorang temankan ;) ktorang makan di Mcdonald,mega mac woo!! and then ad satu pertandingan cakap dalam sebelum empat saat dapt free big mac,ape lagi aku pun try la.. tengok2 dapat tiga big mac!! memerut la lepas tu.. hekhek.. and then ade la test karaoke,teman member2.. saket tekak jgak memekak,huhu~

Megamall Kuantan!!

megamac anyone??

luv u megamac.. hakhak!!

Kami menetap di megamall sampai pukul empat,and then its time to our main destination, Panching!! walala~ tetapi rupa-rupanya keinginan hendak bermandi manda di Panching tidak kesampaian, disebabkan tersilap jalan, huhu~ ap ag ktorang pn sempat maen-maen macam tu aje la sampei sane coz pkul enam orang yang keje kat ctu dah halau,huu~ disebabkan rasa tidak puas hati kami membuat keputusan untuk ke Teluk Chempedak pulak,sanggup tu.. hekhek.. ;D Alhamdulillah indah jgak teluk chempedak neyh, tapi yang aku tak puas hati tempat tu dah jadi macam lembah maksiat,ish3... kami solat maghrib di situ dan dinner di situ,lagi satu tak puas hati pasal TC neyh makanan dye mahal seyh!! aku makan nasi pataya dengan air carrot susu dye charge RM10!! tak adil2..

sempat diri atas air jer kat Panching.. huhu~

mari-mari maen air ;D

kami @ Teluk Chempedak!!

Teluk Chempedak yang indah permai.. ;D


Lapar!! Makan Pasir!!

menikmati keindahan Teluk Chempedak

Selepas itu kami beransur keluar dari TC dan merehatkan diri di perkarangan Masjid Kuantan, tenang sket duduk kat situ, cadangnye nak stay up jer kkat Kuantan, tetapi disebabkan perkara tertentu kami memutuskan untk balik ke Muadzam jgak malam tu, so after dat we make our journey back to Muadzam Shah,alhamdulillah kami tiba pada pukul 11.45 pm,begitulah satu perjalanan ke Kuantan dan salah satu aktivitiku sepanjang special sem neyh,best seyh!!! ape2 pown memang borink seyh special sem neyh!! huhu~

 

2 comments so far.

  1. husayn abd razak June 1, 2008 at 4:05 PM
    lpe mmber seyh xajak p kuantan
  2. KhALiF MuJaHiD June 1, 2008 at 7:56 PM
    iye la,ko kan da kat kuantan hari tuh.. huhu~

Something to say?