Hari Minyak Se-Malaysia!!

Category: By KhALiF MuJaHiD
Jikalau aku menjadi Perdana Menteri,apakah aku lakukan?? Tapi yang penting aku akan mengisytiharkan bahawa 5 Jun 2008 sebagai Hari Minyak se-Malaysia!! gempak kans?? ehehehe.. why i choose that date? because tarikh itulah merupakan hari kenaikan minyak secara mendadak dari RM1.92 kepada RM2.70!! Naik RM0.78 tuh!! weyh Rm2.70 tuh aku bleyh bli dua suratkhabor taw,Berita Harian ngan Metro. Ni sekarang aku kene spend RM 2.70++ untuk mengisi minyak,tak patut2...

Kereta berpusu-pusu ke stesen untuk menyambut ulangtahun Hari Minyak Se-Malayasia

Yesterday i have go to one of my nearest gas station, Petronas, around 9.30pm and what i saw is, kereta beratur panjanag macam nak beratur beli makanan kat kantin sekolah mase aku kecik dulu2,panjang wooo!! Boleh dikira malam tu jadi hari ini dalam sejarah la,hekhek.. Maklumlah,esoknya kans harga minyak naek, bangang gaks PM baru kite kans, ni yang nak ngamuk kat Pak Lah neyh, sabor2.. and do you what time i have got out from da traffic jam?? 11.00pm!! satu jam setengah tuh! rase bleyh sempat tengok satu movie kat wayang sampei habes,huhu~

Beratur menunggu giliran

Mari kita bandingkan harga minyak di negara pengeluar minyak lain. Adakah Malaysia yang paling rendah?

UAE– RM1.19/litre
Eygpt– RM1.03/litre
Bahrain– RM0.87/litre
Qatar– RM0.68/litre
Kuwait– RM0.67/litre
Saudi Arabia– RM0.38/litre
Iran– RM0.35/litre
Nigeria– RM0.32/litre
Turkmenistan– RM0.25/litre
Venezuela– RM0.16/litre
MALAYSIA– RM2.70/litre
Ha! Undi lagi!!!

Okayh,ade orang cakap "negare kite neyh pengeluar minyak,tapi bukan proses minyak, tu yang naek tuh",apa kata kans if kita gune duet negare tu buat satu kilang proses minyak, kan senang hidup, ni keluar minyak hantar kat orang luar negare proses,pastuh kite beli minyak kite sendiri dengan harga pasaran, kan tak ke bodoh namanya tuh... So same2 pikir sendiri eks,pastu cube la wat karangan jikalau aku menjadi PM,tengok ap yang korang nak buat,hekhek.. salamz alaik ;D

Tiada satu pun yang kosong..

P/S: mari kite same2 doakan agar Pak Lah letak jawatan cepat2 ;)
 

2 comments so far.

  1. Flaming Firestonez June 7, 2008 at 4:38 PM
    Setinggi-tinggi penghargaan dan rasa terima kasih yang tidak terhingga kepada:

    Pak Lah
    Menteri-Menteri Kabinet
    Pengundi-pengundi Setia Barisan Nasional

    di atas kenaikan harga minyak sebanyak 78 sen untuk petrol dan RM1.00 untuk diesel.

    Semoga Allah merahmati kalian di atas usaha murni kalian.

    Amin Ya Rabbal 'Alameen
  2. KhALiF MuJaHiD June 8, 2008 at 12:14 AM
    memuji ke mengeji neyh?? hekhek.. ;p

Something to say?