Tips-Tips Lawak Untuk Mengurangkan Tekanan Berikutan Kenaikan Harga Minyak

Category: , By KhALiF MuJaHiD

Salamz Alaik!!

Sebelum nak start tulis nak gelak dulu.. hakhakhak!!! Coz after diz aku nak senaraikan ape yang seperti tertera tajuk di atas,tips-tips yang agak lawak jgak la.. ngeh3.. tips-tips neyh bukan main-main eks,aku dapatkan sumbernya daripada suratkhabar HARIAN METRO Selasa, 17 Jun 2008 mukasurat 7.kalo tak percaya cube cek ;)

So antara tips-tipsnya adalah:-

  1. Jangan membawa barangan berlebihan dalam kereta.
  2. Jangan menggunakan eksoz yang besar.
  3. Jimat penggunaan air ketika mandi dan memasak.
  4. Gunakan air hujan untuk menyiram pokok dan membasuh lantai.
  5. Bila berhentikan kenderaan bebaskan gear.


okla, tips yang ke-5 tuh boleh tahan gaks, tapi yang lagi empat tips tuh macam nak buat lawak aje, ade ke gune air hujan?? kalo seminggu tiba-tiba tak ada hujan tak payah siram pokok,lantai pun kotor la,pastu pokok bunga pun layu macam tu aje.. tak fikir langsung.. Jap nak gelak lagi, hakhakhak!! tak tau la idea tips neyh datang dari siapa, aku post neyh pun coz tengok tips-tipsnye agak lawak jugak,ngeh3.. So it is up to to decide wether perkara ini perlu berterusan ataupun tidak,sekian sahaja..

salamz alaik ;)
 

3 comments so far.

  1. husayn abd razak June 20, 2008 at 12:18 AM
    hahaha.. nk jgk medecis 2.. :P
  2. KhALiF MuJaHiD June 20, 2008 at 12:19 AM
    eyh bior ar.. blog ak.. hakhak! ;D
  3. d o m i n o June 20, 2008 at 4:35 PM
    maria madecis!

Something to say?